Skip to content

Realism är inte rasism

13 januari 2009

Jag utgår från att socialdemokraterna kommer sitta vid rodret 2010.

Vad jag dock är mer osäker på, är huruvida de kommer sköta jobbet? Vi måste våga ha en öppen, och saklig debatt om migrationsfrågorna. Någon gång kommer det att krävas, vi kan inte sopa det under mattan längre. Vi lyder under EU nu, men måste samtidigt kunna agera som ett fristående land i ekonomiska frågor. Moderaterna får i dagarna kritik för att de agerar egoistiskt, och känns även dem flata inför dessa frågor. Men skulle det bli så stor förändring med det andra blocket vid makten?

Socialdemokraterna vill inte tumma på några regler kring vår stora skattkista, som verkar till synes outömlig. Men även de känner till att för att kunna ge nya Svenskar en bra start, till sitt nya liv här, krävs det en insats utav samhället. Det gäller både i form utav arbetstillfällen och även ett skattepåslag. Därför kommer de vara tvungna att låta Svenskar betala den lilla extrautgiften det innebär att handlägga migrationsärenden. Det är inte gratis som sagt!

”Malmö kommun hälsar familjen Hussein välkomna till Rosengård, kackerlackorna ingår”.

mona-sahlin

Men varför börja sin tid i riksdagen med skattehöjningar? Är det verkligen vad vi som bor i förorten vill ha, och behöver nu i dessa finansiella hysteri tider? Mona Sahlin var för en potentiell kandidat för ledarposten, men jag tror detta hinner ändras innan tiden är inne. Hennes bagage är alltför tungt. För ingen har väl glömt alla hennes, icke föredömliga affärer genom åren. Jag litar inte på henne helt enkelt. SD skulle potentiellt sett kunna få massa röster innan valet om de fick sitta och gosa i TV-soffan de med, men det kommer aldrig att hända. De kommer förbli, det onda och utstötta. För vad skulle hända om plötsligt människor, kanske tom invandrare fick upp ögonen för Jimmie Åkesson, och tänkte, -Vad är det egentligen han pratar om? Samt varför vågar ingen debattera mot honom?, Han kanske bara är realistisk, och säger den obekväma sanningen, vi alla någon gång har tänkt.

Det finns en oskriven regel, den lyder: Prata aldig om pengar i samma mening som människor. ”Det rimmar så illa”. Ja, det försås om det inte handlar om barn med uppsvällda magar i Afrika. Då går det an. För den goda sakens skull. Men det kanske vi skulle tänkt på innan vi släppte Svenska bomber på deras huvuden. Åtminstone i hyckleriets högborg.

Och de nya Svenskarna missar sin chans att kunna använda sin demokratiska rättighet att kunna rösta för ett parti som står för mer framtidsrealism än vad socialdemokraterna kan lova och leva efter. Glöm aldrig bort att när demokratin tystas och dör, försvinner en liten bit utav oss med.

Vi kan aldrig tvinga andra människor att ändra på sig, men vi kan visa hur vi gör, och vara stolta över oss själva. Så kanske vi respekteras därefter.

SVT visar hur opartiska de är, jämtemot SD’s Jimmie Åkesson i programmet ”Halal-tv”

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: