Skip to content

Vad betyder integritet för dig?

06 januari 2009

persienner_50mm_3

”Den som har rent mjöl i påsen har inget att oroa sig för” Eller?

Men vad bra, isåfall behöver vi inga persienner mer, eller? Blir beklämd när jag hör denna fras, både från människor jag inte känner så bra, men även från familjemedlemmar. Alla har vi en sak gemensamt vi vill skydda, och det är rätten till vår integritet. Finns det någon som skulle vilja att andra bestämde hur du skulle leva ditt liv i ditt eget hem? Svaret från de allra flesta är NEJ! Men vad är det som gör att vi tummar på vår självständighet då? Om ni frågar mig, så svarar jag att det är någon annan som bestämmer över oss. Någon som spelar på folks dåliga sidor, och självförtroende genom en gemensam faktor., nämligen rädsla. Hur många familjer i Sverige är det inte som delar på sin internetuppkoppling? Tänk på det, när film och skivbolagen knackar på dörren, ni anses i det läget inte ha ”rent mjöl i påsen”. Utan blir bedömda som vilken annan kriminell somhelst.

Rom bygdes inte på en dag, inte heller gjorde Hitlers imperium det. Utan det kommer smygande, som en tjuv om natten. Och tar bit för bit, av den lilla sak som kallas demokrati ifrån dig. Du har all rätt att skydda dig för det övergreppet ellerhur?

Hur kunde folk luras av Hitler, Hur kunde förintelsen äga rum. Jag säger: Den började precis såhär! Tyst obemärkt under en dimmridå av fotboll och julfirande.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. 06 januari 2009 12:50

    Hej David, kul att höra av dig 🙂

  2. 03 december 2009 15:34

    This was a great read though! Thanks..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: